29/7/09

Ανάκτηση Δεδομένων απο σκληρό δίσκο

Η ανάκτηση δεδομένων απο σκληρό δίσκο είναι μια απο τις πιο ιδιαίτερες υπηρεσίες στο χώρο της πληροφορικής. Ένα εξειδικευμένο εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων αναλαμβάνει να κάνει ανάκτηση δεδομένων απο σκληρούς δίσκους που έχουν σοβαρό μηχανικό ή ηλεκτρονικό πρόβλημα.

Όταν ένας σκληρός δίσκος δεν είναι προσβάσιμος απο το σύστημα μας, και αυτό μπορεί κανείς να το διαγνώσει αν κατα την εκκίνηση του συστήματος μας (στην οθόνη POST του BIOS) δεν φαίνεται το ελαττωματικό μέσο) τότε σίγουρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα hardware στο δίσκο.

Σε τέτοια περίπτωση καλό είναι ο σκληρός σας δίσκος να μεταφερθεί άμεσα σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Μην εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας σε τοπικά καταστήματα που δεν έχουν εξειδίκευση καθώς λάθος ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε ολοκληρωτική καταστροφή των δεδομένων σας.

Οι περισσότερες εταιρίες ανάκτησης δεδομένων προσφέρουν δωρεάν διάγνωση όμως σας δεσμεύουν στο θεμα των ανταλλακτικών και συνήθως η προσφορά τους είναι μεγαλύτερη στην πορεία. Η ανάκτηση δεδομένων σε δύσκολες περιπτώσεις κυμαίνεται απο 400 - 800 ευρώ + τα έξοδα ενός νέου δίσκου όπου θα μεταφερθούν και τα δεδομένα σας.

Αξιόπιστες λύσεις για την ανάκτηση δεδομένων είναι οι παρακάτω εταιρίες:

3 σχόλια:

  1. και στην χειρότερη μια τοποθέτηση στο ψυγείο δεν βλάπτει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα το πρότινα... ότι δίσκο τοποθέτησα στην κατάψυξη και τον πήγα σε ειδική εταιρία ανάκτησης δεδομένων, δεν ανακτήθηκε ποτέ. Δίσκοι που πήγαν αμέσως μετά το πρόβλημα συνήθως μου παραδώσανε όλα ή μερικά αρχεία. Η καλύτερη εταιρία στο είδος της πάντως είναι η www.tictac.gr που είναι χρόνια στο χώρο της Ανάκτησης δεδομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εργάζομαι σε μεγάλο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Δοκιμάσαμε πολλές εταιρίες καθως μας συμβαίνουν αρκετά περιστατικά. Διστάζαμε διότι είχαμε ακούσει οτι η TicTac είναι η ακριβότερη... αλλά τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις... Σοβαρή και αξιόπιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή