25/5/09

Ασύρματο Δίκτυο - Wireless Network

Είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση του Wifi στις μέρες μας. Ώς WiFi αναφερόμαστε στο ασύρματο δίκτυο μεταξύ ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σπίτι ή στο γραφείο. Ιδιαίτερα συνηθισμένη είναι η χρήση του απο χρήστες laptop, notebook και netbook καθώς δεν χρειάζεται καλώδια και επιτρέπει την κίνηση του χρήστη.

Σήμερα όλοι σχεδόν οι Internet Providers μας δίνουν μια ειδική συσκευή (Router) η οποία μας συνδέει στο Internet αλλά παράλληλα έχει και τη δυνατότητα (αν έχει μια μικρή κεραία) να μας δικτυώσει ασύρματα και το χώρο μας, επιτρέποντας την χρήση του WiFi.
Αν λοιπόν εγκαταστήσουμε σωστά και ενεργοποιήσουμε κατάλληλα τη συσκευή αυτή θα μπορούμε να έχουμε ασύρματο internet στο σπίτι μας και μάλλιστα σε διάφορους χώρους πέραν απο το δωμάτιο το οποίο έχει τον Router.

Αν σας προβληματίζει η σύνδεση του ασύρματου Router και η ασύρματη σύνδεση στο internet μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ερχόμαστε στο χώρο σας και μέσα σε λίγη ώρα θα αναλάβουμε τα εξής :
  • Σύνδεση των απαραίτητων καλωδίων
  • Σύνδεση του Router με το Internet
  • Εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων
  • Δικτύωση όλων των απαραίτητων υπολογιστών που θέλετε να έχουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο
  • Ρύθμιση στην Ασφάλεια Ασύρματου Δικτύου (για να αποτρέψουμε χρήση απο άλλους)
  • Ενημέρωσε σε θέματα ασφαλειας ασύρματου δικτύου
Είναι πολύ σημαντική η ασφάλεια του WiFi διότι αν το δίκτυο μας δεν είναι ασφαλές, τότε οποιοσδήποτε γείτονας που είναι σε μικρή απόσταση, μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο μας, να δεί ενδεχομένως τα αρχεία μας και να χρησιμοποιήσει την σύνδεση του Internet.

Αν επιθυμείτε να σας επισκεφτει κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών στο σπίτι ή στο γραφειο σας κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου