3/5/09

Επιδιόρθωση βίσμα τροφοδοσίας (Power Jack) σε Laptop

Πολύ συχνό φαινόμενο σε φορητούς υπολογιστές είναι το χαλασμένο βύσμα τροφοδοσίας. Αυτό σημαίνει πως το laptop σας μπορεί να φορτίζει μετά από κάποια πίεση στο βίσμα απο εσάς ενώ μπορεί επίσης να κάνει διακοπές στη φόρτιση. Πολλά καταστήματα πληροφορικής όταν συναντήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα θα σας προτείνουν αλλαγή μητρικής πλακέτας στο laptop. Αυτό πολλές φορές όμως μπορεί να αποφευχθεί. Μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένο τεχνικό για laptop και να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο μηχάνημα σας χωρίς να γίνει αλλαγή motherboard.
Είναι μια επίπονη και πολύωρη διαδικασία αν σκεφτεί κανείς οτι για να ανοίξει ένα laptop απαιτείται περίπου 1 εργατώρα για να φτάσει σε σημείο όπου να μπορεί ο τεχνικός να κάνει την επιδιόρθωση του βίσματος τροφοδοσίας. Καλό είναι να απαιτείτε εγγύηση καλής λειτουργίας απο τον τεχνικό ο οποίος θα αναλάβει αυτήν την εργασία διότι μερικές φορές επιδιορθώνεται προσωρινά και μετά απο μια εβδομάδα παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Αν η επιδιόρθωση του power jack γίνει σωστά, ο φορητός σας υπολογιστής θα λειτουργεί σαν καινούριος αφού το βύσμα τροφοδοσίας του laptop είτε επανακολλάται είτε γίνεται αντικατάσταση του.
Πολύ βασικό για την επιδιόρθωση του Laptop σας είναι να αναλογιστείτε αν αξίζει τον κόπο να προβείτε στην επιδιόρθωση. Αν λοιπόν το laptop σας είναι τριετίας ή νεότερο, τότε σίγουρα αξίζει να επισκευαστεί μια τέτοια βλάβη, αν όμως είναι παλαιότερο, τότε ενδεχομένως να συμφέρει καλύτερα να πάρετε ένα νέο laptop.
Πώς μπορώ να κάνω διάγνωση ότι υπάρχει βλάβη στο βύσμα τροφοδοσίας του laptop ;
  • To Laptop δεν ξεκινάει χωρίς μπαταρία
  • Το notebook δεν φορτίζεται (δεν ανάβει το λαμπάκι φόρτισης)
  • Υπάρχει διακεκομένη φόρτιση (το λαμπάκι φόρτισης μια ανάβει μια σβήνει)
  • Πρέπει να τοποθετείτε το laptop σε συγκεκριμένη θέση ή χρειάζεται να ασκείται δύναμη σε κάποιο σημείο του για να μπορεί να φορτίσει.
  • Ενώ εργάζεστε με το laptop η φωτεινότητα στην οθόνη του μεταβάλλεται. Δηλαδή παρατηρείτε να γίνεται απο μόνη της πιο φωτεινή ή πιο μουντή. Αυτό μας δείχνει οτι το Laptop αναγνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει παροχή ρεύματος (σύνδεση σε πρίζα).
Για επιδιόρθωση στο βίσμα τροφοδοσίας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό τεχνικό της ομάδας μας :
  • Texnikoi.com : Πανελλήνιο Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης - τηλ. 801 5000 510
  • Laptop-repair.gr : Εξειδικευμένη επισκευή Laptop - τηλ. 6932711771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου